Beschrijving

Bieden vanaf Euro 525.000,- Ideaal voor de paardenliefhebber! Met stallen, paardrijbak én gastenverblijf.

Deze prachtige Zeeuwse woonboerderij uit 1950 ligt ca. 800 meter van het natuurgebied Voorsterbos. Heerlijk buiten wonen en tegelijk goed bereikbaar, liggend tussen Marknesse en Vollenhove. De boerderij bestaat uit een hoofdwoning met een gastenverblijf. Tussen de hoofdwoning en het gastenverblijf is nog een ruim gedeelte van de originele landbouwschuur aanwezig.

De woning is grotendeels gerenoveerd en v.v. een royale woonkeuken met inbouwapparatuur, kokendwaterkraan, losse koel/vries combinatie met ijsblokjesmaker, een houtkachel, cv, geïsoleerde vloer en aansluiting op vloerverwarming. Er is een schuifpui naar het terras, vanwaar het genieten is met een prachtig uitzicht op de landerijen en het Voorsterbos. Vanaf het terras kun je de reeën en hazen zien lopen.

In de woonkamer is een open haard en is de toegang naar een provisiekelder. Op de begane grond is verder een slaapkamer met badkamer/toilet en een inloopkast aanwezig, een archiefruimte, magazijn en een hal.
Op de eerste verdieping is een tweede royale slaapkamer met badkamer/toilet/bad. De overloop geeft toegang tot de voormalige inpandige schuur waar nog een logeerkamer is en een was/droogruimte.
Op de zolder is in september 2020 een nieuwe cv ketel geplaatst.

De woonboerderij voorziet in een gastenverblijf met keuken/woonkamer met pelletkachel en eigen cv, slaapkamer, royale badkamer en bijkeuken.
In de keuken zijn recent een nieuwe afwasmachine en koel-vries combinatie geplaatst. Boven dit gastenverblijf is nog een grote deels ongeïsoleerde zolder welke nog in originele staat is en veel mogelijkheden biedt tot het realiseren van diverse slaapkamers of hobbyruimte. Het gastenverblijf heeft een eigen terras en tuin.
De meterkast is voorzien van nieuwe groepen en het is mogelijk aan te sluiten op snel internet (glasvezel).
De woonboerderij is altijd goed in de verf gezet. De woongedeeltes zijn voorzien van dubbele beglazing. Ook zijn de spouwmuren rondom geïsoleerd in 2018. Rond de woning is royale buitenverlichting aanwezig waarvan sommigen op detectie aan gaan. Er is zonwering voor de ramen aanwezig, waarvan een deel automatisch op het zonlicht werkt. De woning bevindt zich op een ruime kavel van maar liefst 4.900 m2 eigen grond.

Op het erf zijn enkele schuren aanwezig. Deze zijn deels bedekt met asbest houdende golfplaten.
Schuur 1 is voorzien van een op afstand bedienbare elektrische roldeur en heeft een totale oppervlakte van 225 m² (15 x 15 m). Deze biedt momenteel ruimte aan 3 auto’s, een caravan en een trailer. Deze schuur heeft een aparte stroomgroep met krachtstroom. De schuur heeft grotendeels geïsoleerde damwandprofielplaten.
Schuur 2 heeft een totale oppervlakte van 200 m² (10 x 20 m), is grotendeels geïsoleerd en is voorzien van een keukenblok. Ook zijn er twee paardenstallen aanwezig welke, indien gewenst, eenvoudig demonteerbaar zijn.
Schuur 3 is een kapschuur en heeft een oppervlakte van 100 m² (10 x 20 m2).
Daarnaast is er een ruim fietsenschuurtje en een schuur voor het tuingereedschap etc. aanwezig.
Aan de noordzijde van de woning ligt een royaal omheind grasveld. Ideaal als speelveld, pony-weitje of rijbak. (Er ligt zand onder)

Voor de houtkachel ligt een voorraad hout voor ca. 2 jaar.

Omgeving:
Marknesse ligt op een uur rijden van Amsterdam, Groningen en Utrecht en een half uur rijden van Zwolle en Lelystad. Het is gelegen in het noordoosten van de Noordoostpolder.

Kenmerken